Denne hjemmeside anvender cookies. Læs mere

Ny version af Fælles Markprøveregler pr. 1.april 2023 og ny efterskudsprøve.

Ny version af Fælles Markprøveregler pr. 1.april 2023 og ny efterskudsprøve.

Som et nyt tiltag, har SJD’s bestyrelse valgt at lave en SJD udvidet apporteringsprøve. Prøven er skrevet ind i den nye udgave af Fælles Markprøve Regler, som kan findes på SJD’s hjemmeside: FMR Ny version 1.4. 2023 (sjid.dk)

Prøverne kan afholdes af SJD og SJD’s tilknyttede specialklubber, samt jagthundeklubber- og foreninger, der arrangerer træning for jagthunde. Prøverne afholdes i perioden 1. maj til 30. september.

SJD’s udvidet apporteringsprøve erstatter den tidligere JUA prøve (Jægerforbundets udvidet apporteringsprøve) i Fælles Markprøve Regler og fremover vil det kun være SJD’s (lille) apporteringsprøve der er adgangsgivende for de engelske racers deltagelse i brugs- og vinderklasse, ligesom det kun vil være SJD’s udvidet apporteringsprøve, sammen med slæb og apporteringsprøven, der vil være adgangsgivende for de kontinentale hundes deltagelse i brugs- og vinderklasse.

For hunde der allerede har bestået de adgangsgivende efterskudsprøver er der ingen ændring, men for hunde der mangler at bestå en af disse prøver, skal dette således være en SJD prøve.

Sideskift nederst i dokument

FMR-pr.-1.-april-2023