Denne hjemmeside anvender cookies. Læs mere

Hvilken stambog har din hund

Hos DKK findes to typer stambøger BASIS og BASIS Plus. Man kan læse mere om dette på DKK hundeweb https://www.dkk.dk/stambog/stamtavleinfo

For at få BASIS Plus stambogen skal begge forældredyr opfylder racens avlsrestriktioner samt racens avlsanbefalinger. Avlsanbefalinger kan f.eks. omfatte yderligere sundhedskrav, vurdering af hundens eksteriør, mentalitet eller præmiering på relevante brugsprøver.

Danske prøver og udstillinger registreres automatisk hos DKK, men udenlandske prøver og udstillinger skal man selv indsende og registrere hos DKK mod betaling.

Når de tyske prøver og evt. udstillinger, er dem der danner grundlag for hundens avlsgodkendelse er det vigtigt de bliver registreret hos DKK. DKK udsteder stambøger på hvalpene ud fra de oplysninger de har om forældredyrene og det ville jo være ærgerligt hvis det store arbejde man har lagt i sine hunde ikke kommer til at fremgå af fremtidige hvalpes stambøger. 

Er hunden som stambogscertifikatet tilhører opdrættet ud fra Specialklubbens og DKK´s avlsanbefalinger er der desuden påtrykt et BASIS Plus Logo på stambogens forside i nederste højre hjørne. Man kan kalde det et kvalitetsstempel som viser den store indsats opdrætteren har lagt i forældredyrene.

Sådan får man sine resultater registreret hos DKK:

Scan eller tag en fotokopi af kritikken eller det diplom, der dokumenterer din hunds resultat.
Send det til DKK via brev eller på post@dkk.dk.
Overfør gebyret for registreringen til DKK’s konto.
Resultatet registreres i hundeweb under fanen “udstillinger” og derefter under “Udenlandske officielle og uofficielle resultater”

Gebyr for registrering af udenlandsk udstillings- eller prøveresultat: kr. 113,- (pr. resultat)

Kontooplysninger DKK

Reg.: 5035 Kontonr.: 0001361253