aktiviteter.jpg
  •  

Ringtræning

Er Ringtræning for jagthunde?

Det korte svar er Ja!

Med en forholdsvis lille indsats kan man forbedre sine muligheder for et godt udstillingsresultat.
Man betaler for at deltage på en udstilling, sætter en dag af til det og kører måske langt, så kan man lige så godt få det bedst mulige resultat ud af det!

Før en udstilling:

Træn med din hund op til udstillingen, når hunden ved hvad der skal foregå kan den bedre vise sig fra sin bedste side.
Der er mulighed for at deltage i ringtræning mange steder i landet, du kan også kontakte Langhårsklubben for at blive henvist til en person med udstillingserfaring som kan hjælpe dig på vej!

Har man ikke mulighed for at deltage i ringtræning er her et par tips til at træne derhjemme.

Træn derhjemme:

Træn din hund i at løbe og gå pænt i snor. En dommer i en udstillingsring skal kunne se hvordan den bevæger sig og du og de andre ejere og hunde vil blive bedt om at løbe et par omgange. Hunden skal trave ved din venstre side. Få en anden person til at se dig og hunden løbe hjemme på græsplænen og sige til når den traver allerbedst, det er jeres tempo hvor hunden er “flyvende”. Langhåren skal som regel have god fart på for virkelig at komme til sin ret, så på med løbeskoene!

Lær hunden, så tidligt som muligt at stå! Ofte vil vores hunde sætte sig når man står stille, og så kan den ikke bedømmes ordentligt.
Start med at træne det hjemme på køkkengulvet, det er en helt enkel øvelse:
Sig Stååå, hold hånden foran hunden, med håndfladen vendt ind mod den som et tegn for denne øvelse. Ros den og giv en godbid hvis den bliver stående, sætter den sig kaldes den et skridt frem og man prøver igen. Gør det et par gange om dagen indtil hunden forstår hvad den skal, det læres som regel hurtigt.

Man behøver ikke være Prof for at gå på udstilling, men hvis hunden hopper og danser rundt i ringen og sætter eller lægger sig ned når dommeren skal se på den, kan den ikke bedømmes som den fortjener. Det er også vigtigt at den er vænnet til at blive rørt over hele kroppen og få åbnet munden for at kigge på tænderne.

Træn hunden socialt – der foregår rigtig meget omkring hundene på en udstilling, det er en stor hjælp hvis den er vant til mange mennesker og andre hunde.

Før i går i ringen:

Kom i god tid så både du og hunden kan få lidt “ro på”. Husk en sikkerhedsnål til at sætte udstillingsnummeret fast på tøjet. Vær klar når det er din tur. Husk stambog og vaccinationspapirer!

I ringen:

Hav focus på din hund hele tiden mens du er i ringen. Hav god kontakt med den, hav evt. nogle ekstra gode Godbidder i lommen så den føler sig glad og godt tilpas. Sørg for at hunden ikke sætter eller lægger sig mens i er i ringen, dommeren kigger og samligner også selvom han er ved at bedømme en anden hund. Følg dommeren og ringpersonalets anvisninger!

Efter udstillingen:

Er din hund blevet Bedst i Racen (BIR) på de større udstillinger, går i videre til Gruppe og Show – bedømmelserne.

HUSK at selvom din hund ikke fik den præmiering du synes den fortjente, så har du stadig Verdens Bedste Hund!

Hele dagen:

Vær opmærksom på din hund og sørg for at have vand med! Ryd op efter dig selv og hunden og efterlad den aldrig i en varm bil.

En udstilling er ikke bare udstilling, men også hygge og en god hundesnak med mennesker med samme interesse – Rigtig god fornøjelse!!