Top-01.jpg
  •  

Træningsdagen i Husum 29. februar 2020

 

Som det blev oplyst på Langhårsklubbens generalforsamling, har Langhårsklubben og DL Slesvig – Holsten aftalt et indgå i et prøvesamarbejde på tværs af grænsen. Det affødte en invitation til at deltage i et træningsarrangement forud for forårets VJP.

7 hunde og førere er p.t. tilmeldt til VJP og alle hunde deltog i træningsdagen. En hundefører var blevet syg, men hans gode ven meldte sig som dobbelfører og tog både sin egen og hans hund med.

Vi mødtes på et lille gæstgiveri syd for Husum, hvor der blev informeret om dagens program træning af haresporet. Vi blev delt op i to hold og drog afsted. Træningen foregik i et fantastisk område i marsken syd for Husum, et område med utrolig mange harer. De betegnede det selv som “Slesvig – Holstens skatkammer ud i harer”.

Det blev lærerigt for både hunde og førere, vi oplevede hvordan vind og vejr spiller ind og at det godt kan være svært for hundene at udrede et spor.

Vi blev under fællesspisningen efter træningen, gjort opmærksom på nogle ting vi skal være opmærksomme på til VJP:

  • Husk en slæb start line og signal halsbånd!  Ca. 4 m rund line uden knuder og et Orange halsbånd. Man går på en linje i marken og der markeres når man har set en Hare, man skal skynde sig at vende sin hund væk så den ikke ser haren. Den nærmeste hund som ikke har set haren løbe bliver kaldt frem, herfra afvikles starten af sporet som et slæb som vi kender det hjemmefra.
  • Vær opmærksom! En harefært i god vind er flygtig, det er derfor vigtigt at man er hurtig fremme når der bliver kaldt. Det kunne vi blive bedre til!
  • Husk kontanter! Selvom vi er i 2020, kan nogle af de små gæstgiverier/restauranter hvor man mødes forud for prøver, ikke modtage betalingskort.

Nu ser vi frem til at deltage på VJP i Herzhorn 4. april, det er altid hyggeligt at mødes og lære hinanden bedre at kende.